Drenthe, Gideons, Emmen, AssenOndernemersnetwerk Drenthe

De afdeling Drenthe heeft wellicht het meest uitgestrekte gebied van Nederland. Zoals de naam van de afdeling al doet vermoeden is het werkgebied bijna de gehele provincie Drenthe, maar ook een klein stukje van Noordoost Overijssel(Hardenberg) en een stukje Noordoost Groningen(Stadskanaal, Ter Apel). Sinds 2012 hebben wij hier een afdeling van ondernemers en leidinggevende die samen met hun echtgenoot actief zijn voor de Gideons.

Een leuk weetje over onze afdeling is dat wij qua leeftijd het jongste ledenbestand van Nederland hebben. En dat voor een regio waar veel gepensioneerden naar toe trekken.

Drenthe, Noord - Nederland, Gideons, Emmen, Assen, Hoogeveen, Stadskanaal, Ter ApelFeiten en cijfers

Onze afdeling bevat 17 leden (anno 2020). Sinds de start van de afdeling in 2012 hebben wij circa 8.000 Nieuwe-Testamenten verspreid onder scholieren en studenten, 200 in gevangenissen, 100 bij verzorgingstehuizen en circa 650 door middel van persoonlijke evangelisatie.

De toekomst van afdeling Drenthe

Op dit moment zijn wij druk bezig om onze focus meer te verleggen naar persoonlijke evangelisatie, medisch personeel en het geven van klassikale lessen binnen scholen waarbij we een lesuur verzorgen om te vertellen over ons geloof en de Bijbel en daarbij ook een Nieuwe-Testament aanbieden aan de studenten. Naar deze lessen is veel vraag door scholen en onze verwachting is dan ook dat het aantal Nieuwe-Testamenten die wij verstrekken de komende jaren zal toenemen. Dat brengt met zich mee dat er veel behoefte is aan nieuwe leden en financiële middelen om dit te kunnen doen.

Waarom zou je je bij ons aansluiten?

  1. Je geeft concreet uitvoering aan de grote zendingsopdracht in Matt. 28: 19, 20. Kortom: gehoorzaamheid.
  2. Je doet het met elkaar. Je bouwt elkaar op en het is enorm stimulerend voor je eigen geloofsleven.
  3. Je leert heel concreet een “visser van mensen” te zijn. En wat kan iemand geven in ruil voor zijn leven?
  4. Je kunt binnen55 doelgroepen mensen gratis een Bijbel kan geven. Daarbuiten kun je iedereen wie jezelf wil een Bijbel geven tegen kostprijs ( €1,25).
  5. Je kunt als echtpaar samen actief zijn en daardoor je onderlinge relatie en geloofs-leven versterken.
  6. Je leiderschapskwaliteiten worden gestimuleerd en je wordt geholpen bij het ontwikkelen daarvan. De voordelen hiervan zul je ook ondervinden in je (vrijwilligers)werk.
  7. Je ondersteunt met je lidmaatschap een geweldige bediening die wereldwijd actief is en levens voor altijd verandert.

Meer weten over het lidmaatschap klik hier.

Vrijblijvend meer informatie ontvangen? Of een keer langs komen? Neem contact met ons op!

Lidmaatschap

Laat dit veld blanco

Doneer Gideons Nederland

Help het goede nieuws verspreiden!

Bedrag

IBAN: NL35 INGB 0000 1860 18
Stichting The Gideons International “The Netherlands”