Drenthe is een rustige uitgestrekte provincie in het Noorden van Nederland. Drenthe, Gideons, Emmen, Assen
Wellicht voor de meesten beter bekend als een vakantie streek gezien het
relatief kleine inwoners aantal. De grootste steden zijn Emmen en Assen. Sinds 2012 zijn de Gideons hier actief met een lokale afdeling.

Een leuk weetje over onze afdeling is dat wij qua leeftijd het jongste ledenbestand van Nederland hebben. En dat voor een provincie waar veel gepensioneerden naar toe trekken.

Drenthe, Noord - Nederland, Gideons, Emmen, Assen, Hoogeveen, Stadskanaal, Ter ApelDe afdeling Drenthe heeft wellicht het meest uitgestrekte gebied van Nederland. Zoals de naam van de afdeling al doet vermoeden is het werkgebied bijna de gehele provincie Drenthe, een klein stukje van Noord-Oost Overijssel (Hardenberg) en een stukje Noord-Oost Groningen (Stadskanaal, Ter Apel). Het feit dat ons werkgebied zo uitgestrekt is stelt ons soms voor uitdagingen.

Feiten en cijfers

Onze afdeling bevat 17 leden (anno 2020). Sinds de start van de afdeling in 2012 hebben wij circa 8.000 Nieuwe-Testamenten verspreid onder scholieren en studenten, 200 in gevangenissen, 100 bij verzorgingstehuizen en circa 650 door middel van persoonlijke evangelisatie.

De toekomst

Op dit moment zijn wij druk bezig om onze focus meer te verleggen naar het geven van klassikale lessen binnen scholen waarbij we een lesuur verzorgen om te vertellen over ons geloof en de Bijbel en daarbij ook een Nieuwe-Testament aanbieden aan de studenten. Naar deze lessen is veel vraag door scholen en onze verwachting is dan ook dat het aantal Nieuwe-Testamenten die wij verstrekken de komende jaren zal toenemen.

Dat brengt met zich mee dat er veel behoefte is aan nieuwe leden en financiƫle middelen om dit te kunnen doen.

Contact
Drenthe@gideons.nl

Doneer Gideons Nederland

Help het goede nieuws verspreiden!

Bericht

Bedrag €*IBAN: NL35 INGB 0000 1860 18
Stichting The Gideons International “The Netherlands”