Studenten

De Gideons stelt bijna wereldwijd Nieuwe Testament (Bijbels) ter beschikking aan alle studenten/scholieren in het voortgezet-, middelbaar- en hoger beroepsonderwijs en universiteiten. In bijna alle studenten steden van Nederland zijn de Gideons wel te vinden met een lokale afdeling. In grote studenten steden waar wij nog geen lokale afdelingen hebben worden de scholen regelmatig bezocht door andere afdelingen. Ook zijn wij regelmatig te vinden op open dagen van hoge scholen en universiteiten. Daarnaast bezoeken de Gideons op verzoek studenten verenigingen.

Verspreiding onder gedetineerden

“Gedenk de gevangenen alsof u zelf ook gevangen bent.” Hebr. 13: 3a.

Het is altijd een aangrijpende ervaring om gedetineerden in een gevangenis op te zoeken en aan hen een Nieuw Testament met de Psalmen in zakformaat te kunnen overhandigen.The Gideons International verspreiden in Nederland in de Penitentiaire Inrichtingen, Huizen van Bewaring en in de Half open jeugd-en vrouwengevangenissen.

In overleg met de Geestelijke verzorgers van de betreffende inrichting kan een inbreng gegeven worden tijdens een interne kerkdienst  of wordt een groepsgesprek gearrangeerd waaraan gedetineerden, de Geestelijk verzorger en enkele Gideons deelnemen.

 

 

Zorgcentra

Veel mensen komen in hun leven eens in een ziekenhuis,  verpleeginrichting of zorgcentrum.
Op momenten van lichamelijke en psychische nood heeft men behoefte aan troost en bemoediging, niet in het minst van degenen die hen verzorgen.

Om die reden verspreiden The Gideons International hun Bijbeluitgaven met name aan de medewerkers van de diverse zorgcentra. Bij de toerusting van die medewerkers behoort een zekere Bijbelkennis omdat veel patiënten hiermee zijn opgegroeid en een herkenning bij de verzorgende verwachten.

 

Militairen

The Gideons International verspreiden ook in Nederland zakbijbels in kazernes en of operationele militaire bases.
De uitdelingen vinden met toestemming van de Kazernecommandant en/of de Geestelijke Verzorgers plaats.
In kampementen waar opleidingscentra zijn gehuisvest en overnachtingen plaatsvinden worden onze viertalige Nieuw Testamenten in de slaapvertrekken neergelegd.

 

Hotels

Er wordt wereldwijd meer gereisd en overnacht in een vreemde omgeving. Het overkomt veel mensen dat zij zich in die situatie eenzaam voelen en zich daar van de leegheid in hun leven bewust worden. Hangen aan de bar of Tv-kijken kunnen dit gevoel niet compenseren. Dan ligt daar een Bijbel op of in het nachtkastje of op de schrijftafel. Voor velen is dit een eerste kennismaking met Gods Woord.

Het plaatsen van Bijbels in Hotels en andere overnachtingsfaciliteiten is hoe de Gideons zijn ontstaan in 1899 en behoort sinds dien dan ook tot de kernactiviteit van de Gideons. Nu bijna 120 jaar later zijn de Gideons in bijna elk land ter wereld actief.