Ondernemersnetwerk Groningen

De afdeling Groningen betreft voornamelijk Groningen stad en de directe omgeving daarvan. Het is tevens de naam van de gelijknamige provincie en de grootste stad in Noord-Nederland. Het erg bekend als een studenten stad met maar liefs 60.000 studenten. Het is dan ook niet vreemd dat de Gideons met een afdeling in Groningen (stad) actief zijn. In vroegere tijden heeft er grote en actieve afdeling van de Gideons gezeten die helaas door allerlei omstandigheden uit het beeld is verdwenen. In 2017 is de huidige afdeling opgericht en daarom nog volop in ontwikkeling. De afgelopen jaren zijn wij door onze beperkte capaciteit uitsluitend actief geweest onder studenten.KEI-Week, Groningen, Gideons

Feiten en cijfers

De lokale afdeling in Groningen bevat i.v.m. de recente oprichting 7 leden(anno 2020). Toch hebben wij in die korte tijd dat we actief zijn al ruim 7.000 Nieuwe-Testamenten verspreid onder studenten. Wij zijn ook bekend in Groningen door onze aanwezigheid op de jaarlijkse KEI-Week. De KEI-Week is een introductie week voor alle eerstejaars studenten. Ook zijn we erg actief op het gebied van persoonlijke evangelisatie.

De toekomst van afdeling Groningen

Op dit moment houden wij ons voornamelijk bezig met elkaar versterken en zijn we naar buiten toe actief onder studenten. Sinds het jaar 2020 zijn we ook voorzichtig de focus aan het verleggen naar het geven van klassikale lessen binnen scholen waarbij we een lesuur verzorgen om te vertellen over ons geloof en de Bijbel en daarbij ook een Nieuwe-Testament aanbieden aan de studenten. Naar deze lessen is veel vraag door scholen en onze verwachting is dan ook dat het aantal Nieuwe-Testamenten die wij verstrekken de komende jaren zal toenemen. Dat brengt met zich mee dat er veel behoefte is aan nieuwe leden en financiële middelen om dit te kunnen doen. Naarmate we hopelijk mogen groeien in aantal willen we graag onze activiteiten uitbreiden naar gevangenissen en medische instellingen. Binnen onze afdeling zijn er nog plannen en ideeën genoeg.

Waarom zou je je bij ons aansluiten?

  1. Je geeft concreet uitvoering aan de grote zendingsopdracht in Matt. 28: 19, 20. Kortom: gehoorzaamheid.
  2. Je doet het met elkaar. Bouwt elkaar op en het is enorm stimulerend voor je eigen geloofsleven.
  3. Je leert heel concreet een “visser van mensen” te zijn. En wat kan iemand geven in ruil voor zijn leven?
  4. Je kunt binnen55 doelgroepen mensen gratis een Bijbel kan geven. Daarbuiten kun je iedereen wie jezelf wil een Bijbel geven tegen kostprijs ( €1,25).
  5. Je kunt als echtpaar samen actief zijn en daardoor je onderlinge relatie en geloofs-leven versterken.
  6. Je leiderschapskwaliteiten worden gestimuleerd en je wordt geholpen bij het ontwikkelen daarvan. De voordelen hiervan zul je ook ondervinden in je (vrijwilligers)werk.
  7. Je ondersteunt met je lidmaatschap een geweldige bediening die wereldwijd actief is en levens voor altijd verandert.

Meer weten over het lidmaatschap klik hier.

Vrijblijvend meer informatie ontvangen? Of een keer langs komen? Neem contact met ons op!

Lidmaatschap

Laat dit veld blanco

Doneer Gideons Nederland

Help het goede nieuws verspreiden!

Amount

IBAN: NL35 INGB 0000 1860 18
Stichting The Gideons International “The Netherlands”