Het plaatsen van Bijbels in Hotels en andere overnachtingsfaciliteiten is hoe de Gideons zijn ontstaan in 1899 en behoort sinds dien dan ook tot de kernactiviteit van de Gideons. 3 zakenmensen die veel reisde besloten zich in te gaan zetten om een Bijbel te krijgen in elke hotel of motel kamer in de Verenigde Staten. Nu bijna 120 jaar later zijn de Gideons in bijna elk land ter wereld actief en niet alleen op hotels kamers maar ook onder nog 54 andere doelgroepen.

Een eerste kennismaking
Er wordt wereldwijd meer gereisd en overnacht in een vreemde omgeving. Het overkomt veel mensen dat zij zich in die situatie eenzaam voelen en zich daar van de leegheid in hun leven bewust worden. Hangen aan de bar of Tv-kijken kunnen dit gevoel niet compenseren. Dan ligt daar een Bijbel op of in het nachtkastje of op de schrijftafel. Voor velen is dit een eerste kennismaking met Gods Woord.

Moeilijke lectuur denkt u? Uit ontelbare reacties blijkt dat dit geen belemmering is om mensen tot inkeer te brengen of troost te bieden in hun situatie. Met deze ervaring voor ogen, plaatsen The Gideons International Bijbels of meertalige Nieuw Testamenten in hotelkamers, pensions en vakantieverblijven. Veelal op initiatief van het management van het gastverblijf, maar regelmatig ook op verzoek van hotelgasten die tijdens hun verblijf een Bijbel missen.

Werkwijze
Namens onze donateurs mogen en kunnen wij service aan de hotels aanbieden door gratis een meertalig Bijbel aan het hotel ter beschikking te stellen. De grote hotelketens in de wereld rekenen op de aanwezigheid van een hotel-Bijbel als een vast onderdeel van hun bedrijfsvoering. Het voegt immers waarde toe (service voor de gasten).

Deelnemende hotels en vakantieverblijven worden in onze administratie opgenomen en periodiek gecontroleerd op aanwezigheid en conditie van de Bijbeluitgaven. Regelmatig worden Gideonbijbels dan ook vervangen, omdat ze te belezen raken of omdat er notities of beschadigingen in de bladzijden zijn aangebracht. Bijbels hebben ook benen, ontbrekende exemplaren worden dan aangevuld. Soms komen er na verloop van tijd brieven binnen met een excuus, een geldbedrag en een getuigenis over de zegen die deze Bijbel teweeg heeft gebracht en hoe men de weg naar een kerk heeft kunnen vinden.

Aanvraag plaatsing Bijbels

Zou u ook graag willen dat wij Bijbels komen plaatsen in uw hotelkamer, pensioen, Bed & Breakfast of vakantieverblijf? Dan kunt u hier een aanvraag doen.

Doneer Gideons Nederland

Help het goede nieuws verspreiden!

Bedrag

IBAN: NL35 INGB 0000 1860 18
Stichting The Gideons International “The Netherlands”