jOp 19 september 2018 staan we met 4 mensen van afdeling Drenthe bij een school in Bergen op Zoom i.v.m. de Bijbel actie in de regio Roosendaal / Bergen op zoom. Het is een grote school en tot onze verbazing ook heel veel moslims. Op een gegeven moment komt er een jongen op mij aflopen. Ik vroeg hem of ik hem een Bijbeltje mocht geven, geheel gratis.En wat denk je? Hij zegt: Nee, ik geloof niet in jouw God Jezus! Ik geloof in Allah en ik lees de Koran. Op dat moment moet je heel snel denken en omschakelen want zo’n antwoord verwacht je niet. Ik zeg: dat je de Koran leest is mooi, maar ga het eens anders doen, de Koran en de Bijbel samen lezen en ga dan eens vergelijken. Onderzoeken wat de Koran zegt en ga dat eens vergelijken met de Bijbel, dan weet ik haast wel zeker dat je aan de Koran gaat twijfelen want de Bijbel spreekt niets anders dan de waarheid. Hij zegt voor de tweede keer: Ik geloof niet in jouw Jezus! Allah is de waarheid.

Hij staat op het punt te vertrekken en zegt nog snel: O ja, van jouw Jezus mogen jullie ook geen wijn drinken. Ik zeg: wat zeg je daar nou? ik vraag hem of ik hem een verhaal mag vertellen, hij zegt ja hoor. Ik zeg tegen hem: weet je, Jezus was op een feest, een bruiloft, en de wijn was op. Er ging iemand naar Jezus toe en vertelde Hem dat de wijn op was. Weet je wat Jezus heeft gedaan? Jezus zei dat er kruiken met water gevuld moesten worden. En weet je wat er toen gebeurde? Jezus deed dat moment zijn eerste wonder, Hij veranderde het water in wijn. Hij keek mij wat verbaasd aan. Ik zei tegen hem: waar je het vandaan hebt dat christenen geen wijn mogen drinken weet ik niet, maar ik drink gerust een glaasje wijn hoor. Trouwens, Jezus dronk zelf ook wijn. Ik vraag hem of hij mijn Bijbeltje wil aannemen? Kort maar krachtig zegt hij weer: Nee, ik hoef jouw Jezus niet, en hij gaat weg.

Van dit soort dingen kan ik heel verdrietig worden. Op zo’n moment denk ik dat ik dan het liefst weer naar huis wil, maar dat doe ik natuurlijk niet. En wat denk je? Na een half uur komt diezelfde jongen weer naar mij toegelopen en vraagt mij of ik toch nog een Bijbeltje voor hem heb. Ik zeg tegen hem: Natuurlijk, ik hoop dat je hem gaat lezen, en daar het ware Woord in mag vinden! Vervolgens gaat hij weer weg, Met een Bijbel. Albert Groeneveld (Afdeling Drenthe)  

Doneer Gideons Nederland

Help het goede nieuws verspreiden!

BedragIBAN: NL35 INGB 0000 1860 18
Stichting The Gideons International “The Netherlands”